Vesti


10.08.2019. – PROSLAVA 57 GODINA NEZAVISNOSTI JAMAJKE U SRBIJI
57-godina-nezavisnosti

Konzulat je ove godine proslavio 57. godina nezavisnosti Jamajke na 15. Rock Village festival u subotu 10.08.2019. u Banatskom Sokolcu.

Pored štanda na kojem smo promovisali Blue Mountain kafu, Jamajčanski rum i druge sitnice sa Jamajke, ove godine smo učestvovali na manifestaciji - Promocija nacionalnih kuhinja ...


06. Avgust 2019. JAMAJKA, SREĆNA 57. GODINA NEZAVISNOSTI !!!
57-godina-nezavisnosti

Ove godine Jamajka slavi 57. godinu nezavisnosti.

Proslava u Srbiji će se, ove godine, održati na Rock Village festivalu u Banatskom Sokocu (www.rockvillage.org) u subotu 10.08.2019.
Festival je postao poznat 2008. godine, kada je otkrivena statua Boba Marlija - prva i jedina na evropskom tlu.
Tokom dana ćemo promovisati jamajčansku kuhinju, kafu i prodavati suvenire sa Jamajke.

Pridružite nam se!

30. Jun, 2019. – AFRO FESTIVAL 2019
AFROFESTIVAL 2019

Kao i prethodnih godina, Konzulat je učeštvovao na Afro festivalu u Muzeju afričke umetnosti. Imali smo štand gde smo prodavali spremljenu Blue Mountain kafu, tradicionalno jelo - Jerk Chicken, Red Stripe pivo, narukvice, majice i ostalu robu. Veliki broj posetioca festivala je mogao da uzme brosure o Jamajci i da se detaljnije raspita o Jamajci u razgovoru sa studentima sa Jamajke Horace Thompson, Danielle Williams i Venneisha Myers koji su nam pomagali...


5. Jun, 2019. – STUDENT SA JAMAJKE DIPLOMIRALA NA MEDICINSKOM FAKULTETU UNIVERZITETA U BEOGRADU
Dr. Danielle Williams

Veoma smo ponosni da objavimo da je gdjica Danielle K. Williams, sada Dr. Danielle K. Williams, prvi student sa Jamajke iz programa „Svet u Srbiji“ koja je diplomirala na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu...


April, 2019. – James Bond se vraća na Jamajku
JAMES BOND IS BACK IN JAMAICA

Najpoznatija svetska filmska franšiza lansirana je u prelepom Golden Eye rezortu u St Mari, Jamajka. To je bivši dom tvorca Jamesa Bonda, britanskog autora Iana Fleminga, gde je napisao 12 romana i dve zbirke kratkih priča.
Jamajka i James Bond imaju neraskidivu vezu. Prvi film Dr. No (1962) i Live and Let Die (1973) snimljeni su ovde, a sada se Bond 25 vraća na Jamajku.
Novi film, koji je još uvek bez naziva, režiraće američki Cari Joji Fukunaga, a ulogu James Bond-a će još jednom igrati britanski glumac Daniel Craig, i to ćemu biti poslednja uloga poznatog špijuna.


14.03. - 21.03.2019 – Specijalne olimpijske igre u Abu Dabiju
Specijalne olimpijske igre u Abu Dabiju

Specijalna olimpijada je najveći svetski humanitarni sportski događaj i globalni pokret koji se fokusira na osnaživanju osoba sa intelektualnim invaliditetom kroz snagu sporta.
Ove godine u Abu Dabiju je učestvovalo 190 zemalja i 7500 sportista. U osam sportskih disciplina na mestima u Dubaiju i glavnom gradu Abu Dhabiju, tim Specijalne olimpijade Jamajka (SOJ), sa preko 70 sportista, osvojio je 33 medalje...


Mart 2019. – I OVE GODINE JAMAJKA JE 1. DESTINACIJA PO IZBORU PUTNIKA - TRIPADVISOR
JAMAICA EXPO

Putnici su izabrali i ove godine! Jamajka je 1. na spisku destinacija na Karibima.

Više o tome pogledajte na: www.tripadvisor.com


09.12.2018. – 17. IWC DOBROTVORNI BAZAR
IWC DOBROTVORNI BAZAR

IWC dobrotvorni bazar 2018. održan je 9. decembra 2018. godine. Na bazaru je učestvovalo 32 zemlje. Konzulat je imao štand i promovisali smo Blue Mountain kafu, Jamajčanski rum, Red Stripe pivo i druge stvari sa Jamajke. Štand je ukrašen predmetima iz Konzulata, TV sa promo videom o Jamajci, a Bob Marley muzika svirala je ceo dan.


01.- 06.08.2018. JAMAJKA 56 - Festival povodom dana nezavisnosti
Investicioni forum na Jamajci

Najbolje od jamajkanske kulture biće prikazano na Festivalu povodom dana nezavisnosti, koji će se održati u Nacionalnoj areni u Kingstonu.

Festival će biti otvoren za sve posetioce svakog dana od 12h (podne) sa brojnim porodičnim aktivnostima, uključujući štandove sa raznovrsnom ponudom, hranu, koncerte u vreme ručka i dečiji park.

Ljudi u dijaspori su pozvani da uživaju u live performansima na web stranici JCDC: www.jcdc.gov.jm i pridruže se proslavama na njihovim društvenim mrežama Tvitter@jcdcjamaica #Jamaica56 #OneLoveOneFamily.

Festival je deo aktivnosti sa kojima se obeležava 56 godina nezavisnosti Jamajke sa temom: "Jedna ljubav ... jedna porodica".

Video sa najavom i programom:
https://www.youtube.com/watch?v=YgpGrz5XTAk
12.-14.06.2018. Održan je INVESTICIONI FORUM na JAMAJCI
Investicioni forum na Jamajci

Investicioni forum na Jamajci (JIF) održan je od 12. do 14. juna 2018. godine u Montego Bay, Jamajka.

JIF 2018 je pružio priliku investitorima i rukovodiocima da otkriju nove poslovne mogućnosti u više sektora, uključujući:
Outsourcing l Logistika l Turizam l Poljoprivreda l Prerađivačka industrija l Energetika

Više detalja o samom forumu možete pogledati na sledećem linku: jamaicainvestmentforum.com

Više detalja