Vesti


11.01.2021. – JAMAJKA JE DOBILA SVIMA ŽELJENE NAGRADE NA 27. WORLD TRAVEL AWARDS
JAMAICA LANDS COVETED PRIZES AT 27TH ANNUAL WORLD TRAVEL AWARDS

Početkom decembra 2020. godine World Travel Awards (Nagrade za svetska putovanja) proglasili su pobednike u svima željenom delu SVET, a Jamajka je još jednom pokazala svoju moć uzimajući najviše nagrade u tri kategorije. Jamajka je proglašena vodećom svetskom destinacijom za venčanje, vodećom svetskom porodičnom destinacijom drugu godinu zaredom i vodećom svetskom destinacijom za krstarenje, koju osvaja svake godine od 2006. Jamajkanska Fleming Villa @ GoldenEye i Round Hill Hotel & Villa takođe su nagrađeni za Vodeća luksuzna hotelska vila na svetu, odnosno Vodeća luksuzni vila rizort u svetu.

Ranije ove godine, Turistička organizacija Jamajke osvojila je nagradu za Vodeću turističku organizaciju na Karibima, koju osvaja već 13 godina. Odredište Jamajka je dobilo i nagradu za Vodeću karipsku destinaciju za krstarenje, Najbolju banjsku destinaciju na Karibima i Najbolju destinaciju za MICE na Karibima.

World Travel Awards™ osnovano je 1993. godine da bi priznao, nagradio i proslavio izvrsnost u svim ključnim sektorima industrije putovanja, turizma i ugostiteljstva. Da biste saznali više o nagradama World Travel Awards, posetite wwww.worldtravelawards.com.

09.01.2021. – DAN JAMAJKANSKE BLUE MOUNTAIN KAFE
NEDELJA JAMAJKANSKE BLUE MOUNTAIN KAFE

Vreme je za SIP, SHARE & CELEBRATE jedan od najvećih poklona na svetu!

Dan Jamajkanske Blue Mountain kafe je ove subote, 9. januara 2021. godine, i pozivamo vas da „SIP and SHARE the GRATENESS“.

Neka proslava započne!


22.12.2020. - LETOVI IZ VELIKE BRITANIJE DO JAMAJKE SE ODLAŽU ZA 2 NEDELJE
09.10.2020. – NOVE INSTRUKCIJE ZA PUTOVANJE NA JAMAJKU OD 10.10.2020.
06.08.2020. - JAMAJKA 58. DAN NEZAVISNOSTI - "Jamajka 58 otporna i jaka"
58-godina-nezavisnosti

Svake godine, tokom proteklih 57 godina, period između poslednje nedelje jula i prve polovine avgusta, a najistaknutije 06. avgusta kada se obeležava Dan nezavisnosti, bio je period impresivnih proslava na Jamajci, jer je zemlja, raznim događajima poznatijim kao Jamaica Festival, slavila svoju nezavisnost od Britanije...


01.08.2020. - JAMAICA COVID 19 – ODOBRENJE za PUTOVANJE u periodu od 1. avgusta 2020. do 30. septembra 2020.
JAMAICA COVID 19 - TRAVEL AUTHORIZATION

Sva lica koja putuju na Jamajku potrebo je da imaju odobrenje za putovanje. Za rezervaciju vašeg leta NIJE neophodno odobrenje za putovanje. Međutim, to je uslov za prijavu i ukrcavanje i aviokompanije neće dozvoliti putnicima da se ukrcaju bez njega. Da bi se dobilo odobrenje za putovanje, lica koja obično borave na Jamajci (državljani, kao i ne-državljani sa prebivalištem na osnovu braka, radne dozvole itd.) treba da podnesu zahtev na https://jamcovid19.moh.gov.jm/immigration.html, a nerezidenti na https://www.visitjamaica.com/travelauthorization.

27.07.2020. - Buju Banton je pobedio na takmičenju „Jamaica Festival Song 2020“
Buju Banton

Takmičenje Jamaica Festival Song počelo je 1966. godine i zamišljeno je da se jamajkanci osećaju bolje u periodu oko proslave Dana nezavisnosti. Ove godine Buju Banton je pobedio sa pesmom „I am a Jamaican“ (Ja sam Jamajkanac). Buju je pobedio u grupi od 10 finalista. Ove godine je bilo više od 250 učesnika na takmičenju.

Uživajte u pobedničkoj pesmi 'I am a Jamaican'.

16.06.2020. - Dan dijaspore Jamajke 2020
Jamaican Diaspora Day 2020

Ova godina, 2020., predstavlja 17-tu godišnjicu od dana kada je predložena rezolucija tokom prve Konferencije dijaspore na Jamajci 2004. Godinu dana kasnije, proglasio ju je pokojni generalni guverner Jamajke, Sir Hovard Cooke, a sada se slavi svake godine.

Jamajkanci širom sveta pridružiće se da zajedno proslave Dan dijaspore Jamajke u danu ispunjenim raznim virtuelnim sesijama.

Srećan dan dijaspore!

Maj 2020. - Kontrolisani ponovni ulazak jamajčanskih državljana sa boravištem u inostranstvu - Često postavljena pitanja
MART-APRIL 2020. - VIDIMO SE USKORO!
01.04.2020. – TURISTIČKA ORGANIZACIJA JAMAJKE (JTB) PROSLAVLJA 65 GODINA POSTOJANJA
JAMAICA BLUE MOUNTAIN COFFEE DAY

KINGSTON, JAMAJKA – Turistička organizacija Jamajke (JTB) ima 65 godina! Danas se navršava 65 godina od kako JTB služi kao nacionalna turistička organizacija Jamajke. Budući da je organizacija zadužena da promoviše prodaju Jamajke kao turističke destinacije, JTB pravi intenzivne promocije kako bi privukao putnike na ostrvo.

Mart 2020. – JAMAJKA JE 1. DESTINACIJA PO IZBORU PUTNIKA - TRIPADVISOR
JAMAICA BLUE MOUNTAIN COFFEE DAY

Putnici su opet izabrali! Jamajka je 1. na spisku destinacija na Karibima.
Više o tome pogledajte na: www.tripadvisor.com/.

06.02.2020. – BOB MARLEY 75. ROĐENDAN
BOB MARLEY 75 RODJENDAN

6. februara 1945. godine rođen je Bob Marley.

Povodom jubilarne 75-ogodišnjice, Konzulat je organizovao druženje u klubu Metropolis za sve ljubitelje njegove muzike.


09.01.2020. – DAN JAMAJČANSKE BLUE MOUNTAIN KAFE
JAMAICA BLUE MOUNTAIN COFFEE DAY

U ime proslave dana jamajčanske Blue Mountain kafe, popijte jednu Blue Mountain kaficu!

01.01.2020. JAMAICA u 2019.
14.12.2019. – JAMAČANKA TONI-ANN SINGH NOVA MIS SVETA 2019.
TONI-ANN SINGH NOVA MIS SVETA

Planeta je sinoć u Londonu dobila novu Mis sveta, Jamajčanku Toni-Ann Singh.

Dvadesetroogodišnja Jamajčanka Toni-An Sing proglašena je za Mis sveta za 2019. godinu, a više od 100 žena takmičilo se za titulu.

Toni-An Sing je skoro završila studije na Univerzitetu u Floridi i njen je san da postane lekar, a poseban talenat joj je pevanje.

13.12.2019. – TOP 20 DESTINACIJA U 2020. PREMA FORBES TRAVEL GUIDE.
FORBES TRAVEL GUIDE

Ako tražite inspiraciju za putovanje za početak nove decenije, urednici časopisa Forbes Travel Guide izabrali su spisak koji podstiče želju za otkrivanjem sveta. Da biste videli koja će destinacija imati svoj trenutak u 2020. godini pogledajte sledeći link.

Jamajka je medju njima!

11.12.2019. – ONLINE APLIKACIJA ZA OBNAVLJANJE JAMAJČANSKOG PASOŠA ZA ODRASLE OSOBE
ONLINE APLIKACIJA ZA OBNAVLJANJE JAMAJČANSKOG PASOŠA ZA ODRASLE OSOBE

Odrasli Jamajčani kojima je pasoš izdat posle septembra 2001. mogu da obnove svoj dokument online. Sistem može da koristi i lokalno stanovništvo, ali još važnije, na ovaj način će Jamajčani koji žive u inostranstvu, mnogo brže obnoviti svoj pasoš.

Passport, Immigration and Citizenship Agency (PICA) lansirala je svoj online portal za obnavljanje pasoša.

Svi potrebni detalji nalaze se na: LINKU.

05.11.2019. – DIREKTOR JAMAJČANSKE BERZE KOD BLOOMBERG-A
JSE

Ranije ove godine, Jamajčanska berza je ponovo rangirana, od strane Bloomberg-a, kao berza broj 1 po rezultatima.Gdja. Marleen Street-Forest, direktor jamajčanske berze, govorila je na Bloomberg TV o faktorima koji stoje iza vrhunskih performansi jamajčanske berze i nastojanju da nastavi da raste.

Više o tome: link.

10.08.2019. – PROSLAVA 57 GODINA NEZAVISNOSTI JAMAJKE U SRBIJI
57-godina-nezavisnosti

Konzulat je ove godine proslavio 57. godina nezavisnosti Jamajke na 15. Rock Village festival u subotu 10.08.2019. u Banatskom Sokolcu.

Pored štanda na kojem smo promovisali Blue Mountain kafu, Jamajčanski rum i druge sitnice sa Jamajke, ove godine smo učestvovali na manifestaciji - Promocija nacionalnih kuhinja ...


06. Avgust 2019. JAMAJKA, SREĆNA 57. GODINA NEZAVISNOSTI !!!
57-godina-nezavisnosti

Ove godine Jamajka slavi 57. godinu nezavisnosti.

Proslava u Srbiji će se, ove godine, održati na Rock Village festivalu u Banatskom Sokocu (www.rockvillage.org) u subotu 10.08.2019.
Festival je postao poznat 2008. godine, kada je otkrivena statua Boba Marlija - prva i jedina na evropskom tlu.
Tokom dana ćemo promovisati jamajčansku kuhinju, kafu i prodavati suvenire sa Jamajke.

Pridružite nam se!

30. Jun, 2019. – AFRO FESTIVAL 2019
AFROFESTIVAL 2019

Kao i prethodnih godina, Konzulat je učeštvovao na Afro festivalu u Muzeju afričke umetnosti. Imali smo štand gde smo prodavali spremljenu Blue Mountain kafu, tradicionalno jelo - Jerk Chicken, Red Stripe pivo, narukvice, majice i ostalu robu. Veliki broj posetioca festivala je mogao da uzme brosure o Jamajci i da se detaljnije raspita o Jamajci u razgovoru sa studentima sa Jamajke Horace Thompson, Danielle Williams i Venneisha Myers koji su nam pomagali...


5. Jun, 2019. – STUDENT SA JAMAJKE DIPLOMIRALA NA MEDICINSKOM FAKULTETU UNIVERZITETA U BEOGRADU
Dr. Danielle Williams

Veoma smo ponosni da objavimo da je gdjica Danielle K. Williams, sada Dr. Danielle K. Williams, prvi student sa Jamajke iz programa „Svet u Srbiji“ koja je diplomirala na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu...


April, 2019. – James Bond se vraća na Jamajku
JAMES BOND IS BACK IN JAMAICA

Najpoznatija svetska filmska franšiza lansirana je u prelepom Golden Eye rezortu u St Mari, Jamajka. To je bivši dom tvorca Jamesa Bonda, britanskog autora Iana Fleminga, gde je napisao 12 romana i dve zbirke kratkih priča.
Jamajka i James Bond imaju neraskidivu vezu. Prvi film Dr. No (1962) i Live and Let Die (1973) snimljeni su ovde, a sada se Bond 25 vraća na Jamajku.
Novi film, koji je još uvek bez naziva, režiraće američki Cari Joji Fukunaga, a ulogu James Bond-a će još jednom igrati britanski glumac Daniel Craig, i to ćemu biti poslednja uloga poznatog špijuna.


14.03. - 21.03.2019 – Specijalne olimpijske igre u Abu Dabiju
Specijalne olimpijske igre u Abu Dabiju

Specijalna olimpijada je najveći svetski humanitarni sportski događaj i globalni pokret koji se fokusira na osnaživanju osoba sa intelektualnim invaliditetom kroz snagu sporta.
Ove godine u Abu Dabiju je učestvovalo 190 zemalja i 7500 sportista. U osam sportskih disciplina na mestima u Dubaiju i glavnom gradu Abu Dhabiju, tim Specijalne olimpijade Jamajka (SOJ), sa preko 70 sportista, osvojio je 33 medalje...


Mart 2019. – I OVE GODINE JAMAJKA JE 1. DESTINACIJA PO IZBORU PUTNIKA - TRIPADVISOR
JAMAICA EXPO

Putnici su izabrali i ove godine! Jamajka je 1. na spisku destinacija na Karibima.

Više o tome pogledajte na: www.tripadvisor.com


09.12.2018. – 17. IWC DOBROTVORNI BAZAR
IWC DOBROTVORNI BAZAR

IWC dobrotvorni bazar 2018. održan je 9. decembra 2018. godine. Na bazaru je učestvovalo 32 zemlje. Konzulat je imao štand i promovisali smo Blue Mountain kafu, Jamajčanski rum, Red Stripe pivo i druge stvari sa Jamajke. Štand je ukrašen predmetima iz Konzulata, TV sa promo videom o Jamajci, a Bob Marley muzika svirala je ceo dan.


01.- 06.08.2018. JAMAJKA 56 - Festival povodom dana nezavisnosti
Investicioni forum na Jamajci

Najbolje od jamajkanske kulture biće prikazano na Festivalu povodom dana nezavisnosti, koji će se održati u Nacionalnoj areni u Kingstonu.

Festival će biti otvoren za sve posetioce svakog dana od 12h (podne) sa brojnim porodičnim aktivnostima, uključujući štandove sa raznovrsnom ponudom, hranu, koncerte u vreme ručka i dečiji park.

Ljudi u dijaspori su pozvani da uživaju u live performansima na web stranici JCDC: www.jcdc.gov.jm i pridruže se proslavama na njihovim društvenim mrežama Tvitter@jcdcjamaica #Jamaica56 #OneLoveOneFamily.

Festival je deo aktivnosti sa kojima se obeležava 56 godina nezavisnosti Jamajke sa temom: "Jedna ljubav ... jedna porodica".

Video sa najavom i programom:
https://www.youtube.com/watch?v=YgpGrz5XTAk
12.-14.06.2018. Održan je INVESTICIONI FORUM na JAMAJCI
Investicioni forum na Jamajci

Investicioni forum na Jamajci (JIF) održan je od 12. do 14. juna 2018. godine u Montego Bay, Jamajka.

JIF 2018 je pružio priliku investitorima i rukovodiocima da otkriju nove poslovne mogućnosti u više sektora, uključujući:
Outsourcing l Logistika l Turizam l Poljoprivreda l Prerađivačka industrija l Energetika

Više detalja o samom forumu možete pogledati na sledećem linku: jamaicainvestmentforum.com

Više detalja
23. i 24.06. - AFRO FESTIVAL 2018.
AFRO FESTIVAL 2018

Konzulat je, kao i prethodnih 5 godina učeštvovao na Afro festivalu u Muzeju afričke umetnosti. Ove godine bili smo gost i u subotu i u nedelju na Durbar Day. Imali smo štand gde smo prodavali spremljenu jamajkansku Blue Mountain kafu, jamajkansko jelo - Jerk Chicken...


13.06.2018. u “Informeru” - KAKO JE POZNATI SRPSKI GLUMAC ANDRIJA MILOŠEVIĆ DOŽIVEO BORAVAK NA JAMAJCI
JAMAICA EXPO
Maj 2018. – NOV POZIVNI BROJ ZA JAMAJKU
JAMAICA EXPO

Od 31.05.2018. Jamajka dobija novi pozivni broj i to 658.

Dosadašnji pozivni broj 876 će i dalje biti u funkciji.


27.04. – 01.05.2018. – NATURAL MYSTIC REGGAE MUSIC FESTIVAL, Ždreban, Gornji Milanovac
JAMAICA EXPO

Konzulat Jamajke je ove godine pokrovitelj 5. po redu Natural Mystic Reggae Festivala koji se održava od 27.04. do 30.04.2018. na brdu Ždreban kod Gornjeg Milanovca.

U subotu 28.04.2018. u 17h, u sali gimnazije “Takovski ustanak” u Gornjem Milanovcu Danielle Williams, Venneisha Myers i Ayuki Carter, jamajkanski studenti u Srbiji, održaće prezentaciju o Jamajci.


April 2018. – Ambasada Jamajke u Berlinu, Nemačka - Novi telefonski broj samo za hitnu konzularnu pomoć
JAMAICA EXPO

U svetlu nedavnih događaja (terorističkih napada i drugih) u Nemačkoj i ostatku Evrope, Ambasada Jamajke u Berlinu, Nemačka, dodelila je mobilni telefon za rešavanje samo hitnih slučajeva.

Broj je: +49 171 540-0586

Još jednom napominjemo da se broj koristi samo za hitne slučajeve.


April 2018. – PRIDRUŽITE MI SE NA JAMAJCI “JOIN ME IN JAMAICA”
JAMAICA EXPO

Turistička organizacija Jamajke, na zvaničnom YouTube kanalu, trenutno postavlja seriju promotivnih filmova pod nazivom “JOIN ME IN JAMAICA” (Pridruži mi se na Jamajci), koji pokazuju glavne karakteristike i iskustva sa Jamajke.

Na YouTube kanalu nalaze se već dva promo filma:
1. www.youtube.com/watch?v=SH__Khlpq-s
2. www.youtube.com/watch?v=zS_h77o5I1M

Plan je da se svakog četvrtka pusti novi video (do planiranih 7 do 10).

UŽIVAJTE i PRIDRUŽITE MI SE NA JAMAJCI!


Mart 2018. – JAMAJKA JE 1. DESTINACIJA PO IZBORU PUTNIKA - TRIPADVISOR
JAMAICA EXPO

Putnici su izabrali! Jamajka je 1. na spisku destinacija na Karibima.

Više o tome pogledajte na: www.tripadvisor.com


06.08.2014. - KRATAK FILM SA PROSLAVE 52. GODINE NEZAVISNOSTI JAMAJKE U BEOGRADU, SRBIJA
15.02.2018. - SRBIJA UKUDA VIZE ZA DRŽAVLJANE JAMAJKE
JAMAICA EXPO

Vlada Srbije donela je odluku o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju državljanima Jamajke.

Građani koji imaju pasoš Jamajke mogu da borave na teritoriji Republike Srbije do 30 dana od datuma ulaska u zemlju, u periodu od godinu dana.

Ova odluka je stupila na snagu 15. februara 2018. godine.


03.12.2017. – 16. IWC DOBROTVORNI BAZAR
JAMAICA EXPO

16. IWC dobrotvorni bazar održan je 3. decembra 2017. godine. Na bazaru je učestvovalo 35 zemalja...

Konzulat je imao štand i promovisali smo Blue Mountain kafu, Jamajčanski rum i druge stvari sa Jamajke. Štand je ukrašen predmetima iz Konzulata, TV sa promo videom o Jamajci, a Bob Marley muzika svirala je ceo dan.


19.- 22.04.2018. - JAMAICA EXPO "Engage. Connect. Do business"
JAMAICA EXPO

EXPO Jamajka, najveća bienalna sajamska manifestacija Kariba, čiji su domaćini Udruženje proizvođača Jamajke (JMA) i Udruženje izvoznika Jamajke (JEA) u partnerstvu sa JAMPRO-om.
Za više informacija, kupci se ohrabruju da posete www.expojamaica.com.jm za više informacija, uključujući pristup popustima za avionske karte i hotelski smeštaj.


11.- 12.08.2017. – PROSLAVA 55 GODINA NEZAVISNOSTI JAMAJKE U SRBIJI
proslava 55 godina nezavisnosti jamajke

Konzulat je proslavio 55. godišnjicu nezavisnosti Jamajke tokom 13. Rock Village festivala, 11. i 12. avgusta ove godine.
Festival i proslava su održani u selu Banatski Sokolac, oko 80 km od Beograda. Mesto održavanja je bilo prikladno jer su i festival i selo postali poznati u Srbiji i inostranstvu 2008. godine, nakon što je podignuta statua jamajkanske rege legende Bob Marlija. Pošto je ova statua jedina u Evropi, selo je poznato svim ljubiteljima Jamajke i obožavaocima Bob Marija.


21. avgust 2017. - GLASAJTE za JAMAJKU ZA MEĐUNARODNI POMORSKI SAVET (IMO) Kategorija "C" 2018-2019
paraolimpijske igre

JAMAJKA je pomorska država. Izbori u Savetu IMO-a će Jamajci pružiti priliku da dodatno doprinese obezbeđivanju ravnopravnosti i konsenzusa u donošenju odluka unutar IMO-a. Članstvo Jamajke u Savetu će osigurati da interesi država članica Karibske zajednice (CARICOM), Malih ostrvskih zemalja u razvoju (SIDS) i Najmanje razvijenih zemalja (LDCs) budu i dalje adekvatno zastupljeni i zaštićeni unutar IMO-a. Izbori će biti održani tokom 30. redovne sednice IMO-a, zakazane za održavanje u Londonu UK, u periodu od 27. novembra do 8. decembra 2017.

Za više informacija posetite web stranicu: www.jamaicaforimo.com


29.07. - 07.08.2017. OVE GODINE JAMAJKA SLAVI 55 GODINA NEZAVISNOSTI

OVE GODINE JAMAJKA SLAVI 55 GODINA NEZAVISNOSTI.....PRIDRUZITE NAM SE!!!

02. jul 2017. - AFRO FESTIVAL 2017.
paraolimpijske igre

Konzulat je, kao i prethodne četiri godine učeštvovao na Afro festivalu u Muzeju afričke umetnosti. Imali smo štand gde smo prodavali spremljenu jamajčansku Blue Mountain kafu, jamajčansko jelo - Jerk Chicken, jamajčanski rum, kačkete, narukvice, magnete, priveske, majce, termose, torbe, podmetače i značke. Ove godine smo imali i specijalnog gosta – gdjicu Keisha Kal Witter, savetnika u Ambasadi Jamajke u Berlinu.


02. decembar 2016. - KONCERT DEL ARNO BENDA U DOMU OMLADINE
DEL ARNO BEND

Pod pokroviteljstvom konzulata Jamajke u Srbiji, Del Arno Bend je odžao koncert sa kojim je obeležio prvih 30 godina karijere.

Del Arno Bend, prvi autorski reggae roots bend na ovim prostorima, a osnivači, braća Vladan i Jovan Matić, su davne 1986. predstavljali ozbiljan kuriozitet na domaćoj rok sceni jer je DAB naprosto bio jedini bend takvog muzičkog usmerenja. ČESTITAMO DEL ARNO!

Konzulat Jamajke je za tu priliku imao stand na kojem smo delili flajere i zastavice. Studenti Jamajke u Beogradu su sa zadovljstvom prisustvovali ovom dogadjaju.


02. decembar 2016. - Bolt je proglašen za najboljeg atletičara 2016. godine po izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF)
Bolt najbolji atleticar

Jusein Bolt je proglašen za najboljeg atletičara 2016. godine i dobio je šestu po redu nagradu od Međunarodne atletske federacije (IAAF). Na konferenciji Međunarodne atletske federacije (IAAF) koja je održana 02.12.2016. u hotelu Fairmont u Monaku, devetostruki olimpijski šampion je primio nagradu.

07.- 18. septembar 2016. - Tim Jamajke na XV Paraolimpijskim igrama u Riu
paraolimpijske igre

Na XV Paraolimpijskim igrama učestvovaće 3 jamajčanska takmičara, koja će se takmičiti u jednom sportu – atletika, u 4 discipline. Tim, čiji su članovi Alphanso Cunningham, Shane Hudson i Dana-Gaye Weller će se boriti za crno zeleno žute boje.

Više o Timu Jamajke možete pogledati na: www.jamaicaolympics.com


06. septembar 2016. – „Majka Jamajka“ u emisiji “Oko magazin” na RTS-u, danas u 18.20h
TIM JAMAJKE JE POBEDIO U TRCI 4x100m

Emisija govori o zivotu na Jamajci, sportisitima, muzici, prirodi, hrani itd. Vise o emisiji pogledajte na linku.
Danas u 18.20h na RTSu!

21. avgust 2016. – Jamajka na Olimpijskim igrama 2016
TIM JAMAJKE JE POBEDIO U TRCI 4x100m

Jamajka je osvojila 6 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje na Letnjim Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru


20. avgust 2016. – TIM JAMAJKE JE POBEDIO U TRCI 4x100m
TIM JAMAJKE JE POBEDIO U TRCI 4x100m

Tim Jamajke koji je osvojio zlatnu medalju u trci 4x100m čine atletičari Yohan Blake, Nickel Ashmeade, Asafa Powell i Usein Bolt. Bolt je sa ovim zlatom postao jedini čovek na planeti koji je ikada tri puta za redom, na Olimpijskim igrama, osvojio zlatnu medalju u trkama na 100m, 200m i 4x100m.


19. avgust 2016. – USAIN BOLT - TREĆA UZASTOPNA ZLATNA MEDALJA NA 200m
USAIN BOLT  -  TREĆA UZASTOPNA ZLATNA MEDALJA NA 200m

Zvezda Jamajke, Usain Bolt, osvojio je treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju u muškoj trci na 200m sprint, sa vremenom od 19.78 sekundi .


18. avgust 2016. – ELAINE THOMPSON ZLATNA MEDALJA NA 200m
ELAINE THOMPSON

Elaine Thompson je osvojila zlatnu medalju u ženskoj trci na 200m na Olimpijskim igrama u Riu i poslatala prvi ženski sportista jamajkanskog porekla koja je osvojila zlato na 200m i 100m na Olimpijadi, a druga žena u istoriji koja nosi duplu krunu u sprintu.


17. avgust 2016. – OMAR MCLEOD - ZLATNA MEDALJA NA 110m SA PREPONAMA
ELAINE THOMPSON

Čestitke Omaru McLeodu za njegovu istorijsku pobedu na 110 metara sa preponama u Riju.


14. avgust 2016. – ELAINE THOMPSON - ZLATNA MEDALJA NA 100m
ELAINE THOMPSON

U trci na 100 metara u ženskoj konkurenciji, zlatnu medalju je osvojila Elaine Thompson, sa vremenom 10.71, dok je Shelly-Ann Fraser-Pryce osvojila treće mesto sa vremenom 10.86.


13. avgust 2016. – USAIN BOLT - ZLATNA MEDALJA NA 100m

Usain Bolt je još jednom potvrdio da je definitivno najbrži čovek na svetu, a ovu pobedu posvetio je svim Jamajkancima.
Ovo je njegova istorijska treća uzastopna pobeda na 100m, a vreme ovog puta je impresivnih 9,81 sekundi.


06. avgust 2016. – DAN NEZAVISNOSTI JAMAJKE – 54. godine

Jamajka će proslaviti 54. godina nezavisnosti nizom aktivnosti koji su najavljeni da će se održati širom ostrva od 31. jula do 6. avgusta. Ove godine tema je "Let’s Get Together and Feel Alright".

Pridružite nam se, povešćemo vas na dugo, naporno putovanje Jamajke do emancipacije: od prvobitnih naseljenika Jamajke Tainos do invazije Španaca, koja je dovela do istrebljenja Tainosa, do britanskog osvajanja, sudbonosnog prelaska robova iz Afrike, robovlasništva i slobode.

Linkovi:
www.youtube.com/watch?v=gx9NnP7DHkQ
www.emancipendence.weebly.com


05.-21. avgust 2016. – XXXI letnje Olimpijske igre RIO 2016.
XXXI letnje Olimpijske igre RIO 2016

Na XXXI letnjim Olimpijskim igrama učestvovaće 59 jamajčanska takmičara, koja će se takmičiti u 4 sportske discipline: atletika, gimnastika, plivanje i skokovi u vodu. Na otvaranju igara, zastavu Jamajke će nositi atletičarka Shelly-Ann Faser-Pryce. ...


05.jun 2016. – AFRO FESTIVAL 2016
AFRO FESTIVAL 2016

Konzulat je, kao i prethodne tri godine učeštvovao na Afro festivalu u Muzeju afričke umetnosti...


Mart 2016. – TOP 10 IZBOR PUTNIKA - TRIPADVISOR

Jamajka, kao omiljeni izbor putnika vec dugi niz godina, je ponosna sto je imanovana da bude među prvih 10 ostrvskih destinacija u svetu, po TripAdvisor-u. Kliknite ovde da vidite šta TripAdvisor ima da kaže o Jamajci.


05.02.2016. – BOB MARLEY 71. ROĐENDAN

Konzulat je organizovao okupljanje sa studentima Jamajke da uz ručak, piće i muziku obeležimo njegov 71. rođendan.


11. decembar 2015. – KLUB “TRANZIT” – ŽURKA POVODOM NOVE GODINE I USPEŠNE POSLOVNE GODINE

Proslava uspešne poslovne godine i Nove godine sa radnicima kompanije gdina. Miljuša, studentima sa Jamajke i prijateljima.


06. decembar 2015. - 15.IWC DOBROTVORNI BAZAR

Konzulat je imao štand i prodavali smo kačkete, majice, narukvice, magnete, podmetače i značke, služili smo Blue Mountain kafu ...


01. oktobar 2015. - FESTIVAL U KULINARSTVU “FOOD CUP BEOGRAD 2015”

U okviru Festivala u kulinarstvu koji se održavao od 10.09. do 06.10.2015. godine u Supermarket Concept store, Konzulat je uz pomoć dve studentkinje sa Jamajke ...


27. avgust 2015. - PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI JAMAJKE – 53. godina

S obzirom na divno druženje prošle godine, i ove godine, 53. godišnjica nezavisnosti Jamajke je proslavljena na brodu "Nikola Tesla" ...


24. jul 2015. - CEREMONIJALNA DODELA SERTIFIKATA IZ SRPSKOG JEZIKA STRANIM STUDENTIMA U PROGRAMU "Svet u Srbiji"

Konzulat je učestvovao na svečanoj dodeli certifikata iz srpskog jezika za studente sa Jamajke – gospođice Ayuki Carter i Nikaela Wilson.


14. jun 2015. - AFRO FESTIVAL 2015

Konzulat je imao štand sa izložbenim delom stvari sa Jamajke kao i prodajni deo gde smo podavali ...


27.-28. april 2015. - DRUŽENJE SA AMBASADORKOM MARGARET JOBSON

Tokom posete Beogradu da bi predala akreditivna pisma predsedniku Srbije, Ambasadorka Jobson imala je druženje sa studetnima sa Jamajke u konzulatu ...


19.-22. februar 2015. - 37. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Po prvi put, Jamajka je učestovala na Sajmu turizma u Beogradu. Predstavnik jamajčanske turističke organizacije, gđica. Chevannes Barragan De Luiz je bila na štandu ...


06. februar 2015. - BOB MARLEY 70. ROĐENDAN

Konzulat je organizovao okupljanje sa studetnima Jamajke i uz tortu sa slikom Bob Marely-a, pićem i muzikom obeležili smo njegov 70. rođendan.