Vesti


19.- 22.04.2018. - JAMAICA EXPO "Engage. Connect. Do business"
JAMAICA EXPO

EXPO Jamajka, najveća bienalna sajamska manifestacija Kariba, čiji su domaćini Udruženje proizvođača Jamajke (JMA) i Udruženje izvoznika Jamajke (JEA) u partnerstvu sa JAMPRO-om.
Za više informacija, kupci se ohrabruju da posete www.expojamaica.com.jm za više informacija, uključujući pristup popustima za avionske karte i hotelski smeštaj.


11.- 12.08.2017. – PROSLAVA 55 GODINA NEZAVISNOSTI JAMAJKE U SRBIJI
proslava 55 godina nezavisnosti jamajke

Konzulat je proslavio 55. godišnjicu nezavisnosti Jamajke tokom 13. Rock Village festivala, 11. i 12. avgusta ove godine.
Festival i proslava su održani u selu Banatski Sokolac, oko 80 km od Beograda. Mesto održavanja je bilo prikladno jer su i festival i selo postali poznati u Srbiji i inostranstvu 2008. godine, nakon što je podignuta statua jamajkanske rege legende Bob Marlija. Pošto je ova statua jedina u Evropi, selo je poznato svim ljubiteljima Jamajke i obožavaocima Bob Marija.


21. avgust 2017. - GLASAJTE za JAMAJKU ZA MEĐUNARODNI POMORSKI SAVET (IMO) Kategorija "C" 2018-2019
paraolimpijske igre

JAMAJKA je pomorska država. Izbori u Savetu IMO-a će Jamajci pružiti priliku da dodatno doprinese obezbeđivanju ravnopravnosti i konsenzusa u donošenju odluka unutar IMO-a. Članstvo Jamajke u Savetu će osigurati da interesi država članica Karibske zajednice (CARICOM), Malih ostrvskih zemalja u razvoju (SIDS) i Najmanje razvijenih zemalja (LDCs) budu i dalje adekvatno zastupljeni i zaštićeni unutar IMO-a. Izbori će biti održani tokom 30. redovne sednice IMO-a, zakazane za održavanje u Londonu UK, u periodu od 27. novembra do 8. decembra 2017.

Za više informacija posetite web stranicu: www.jamaicaforimo.com


29.07. - 07.08.2017. OVE GODINE JAMAJKA SLAVI 55 GODINA NEZAVISNOSTI

OVE GODINE JAMAJKA SLAVI 55 GODINA NEZAVISNOSTI.....PRIDRUZITE NAM SE!!!

02. jul 2017. - AFRO FESTIVAL 2017.
paraolimpijske igre

Konzulat je, kao i prethodne četiri godine učeštvovao na Afro festivalu u Muzeju afričke umetnosti. Imali smo štand gde smo prodavali spremljenu jamajčansku Blue Mountain kafu, jamajčansko jelo - Jerk Chicken, jamajčanski rum, kačkete, narukvice, magnete, priveske, majce, termose, torbe, podmetače i značke. Ove godine smo imali i specijalnog gosta – gdjicu Keisha Kal Witter, savetnika u Ambasadi Jamajke u Berlinu.


02. decembar 2016. - KONCERT DEL ARNO BENDA U DOMU OMLADINE
DEL ARNO BEND

Pod pokroviteljstvom konzulata Jamajke u Srbiji, Del Arno Bend je odžao koncert sa kojim je obeležio prvih 30 godina karijere.

Del Arno Bend, prvi autorski reggae roots bend na ovim prostorima, a osnivači, braća Vladan i Jovan Matić, su davne 1986. predstavljali ozbiljan kuriozitet na domaćoj rok sceni jer je DAB naprosto bio jedini bend takvog muzičkog usmerenja. ČESTITAMO DEL ARNO!

Konzulat Jamajke je za tu priliku imao stand na kojem smo delili flajere i zastavice. Studenti Jamajke u Beogradu su sa zadovljstvom prisustvovali ovom dogadjaju.


02. decembar 2016. - Bolt je proglašen za najboljeg atletičara 2016. godine po izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF)
Bolt najbolji atleticar

Jusein Bolt je proglašen za najboljeg atletičara 2016. godine i dobio je šestu po redu nagradu od Međunarodne atletske federacije (IAAF). Na konferenciji Međunarodne atletske federacije (IAAF) koja je održana 02.12.2016. u hotelu Fairmont u Monaku, devetostruki olimpijski šampion je primio nagradu.

07.- 18. septembar 2016. - Tim Jamajke na XV Paraolimpijskim igrama u Riu
paraolimpijske igre

Na XV Paraolimpijskim igrama učestvovaće 3 jamajčanska takmičara, koja će se takmičiti u jednom sportu – atletika, u 4 discipline. Tim, čiji su članovi Alphanso Cunningham, Shane Hudson i Dana-Gaye Weller će se boriti za crno zeleno žute boje.

Više o Timu Jamajke možete pogledati na: www.jamaicaolympics.com


06. septembar 2016. – „Majka Jamajka“ u emisiji “Oko magazin” na RTS-u, danas u 18.20h
TIM JAMAJKE JE POBEDIO U TRCI 4x100m

Emisija govori o zivotu na Jamajci, sportisitima, muzici, prirodi, hrani itd. Vise o emisiji pogledajte na linku.
Danas u 18.20h na RTSu!

21. avgust 2016. – Jamajka na Olimpijskim igrama 2016
TIM JAMAJKE JE POBEDIO U TRCI 4x100m

Jamajka je osvojila 6 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje na Letnjim Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru