Godišnje manifestacije na Jamajci


1. Jerk festival

vision jamaica
vision jamaica

Jedna od jamajčanskih kulinarskih manifestacija koja zaslužuje specijalnu pažnju je godišnji Jerk festival, koji na njemu posvećenim lokacijama, pruža odličnu priliku da lokalno stanovništvo i turisti dožive ono što je Jamajku napravilo svetskim brendom.
Web Sajt: www.montegobayjerkfestival.com

2. Calabash Međunarodni festival poezije

vision jamaica
vision jamaica

Tri dana književnih svecanosti; čitanja. muzike i drugih oblika pripovedanja savijeni u miksu, Calabash je zemljani, inspirativni, odvažan i raznovrstan. Posle 10 uzastopnih godina Calabash se sada održava svake druge, parne godine. Svi događaji na festivalu su besplatni i otvoreni za javnost.
Web Sajt: www.calabashfestival.org

3. Džez i bluz festival

vision jamaica
vision jamaica

Jamajka može biti sinonim za rege, ali najveći muzički događaj ostrva, u pogledu ekonomskog uticaja i koristi za turističku industriju nije rege šou već svečanost, poznata kao Jamaica Jazz & Blues Festival, koji se održava svake godine po tri noći.
Web Sajt: www.jamaicajazzandblues.com

4. Jamrock

vision jamaica

Međunarodno poznat rege koncert, pod nazivom Damion Junior Gong JamRock, održan je u septembru 2005. Nedavno je na jednom kruzeru održan JamRock, tako da poštovaoci ove muzike sada u regeu mogu da uživaju i na zemlji i na moru.
Web Sajtovi: www.jamrocksummer.com , www.welcometojamrockreggaecruise.com

5. Karneval na Jamajci

vision jamaica
vision jamaica

Bahanal, jamajčanski karneval se obično održava u vreme Uskrsa. Kostimi koje nose grupe su živi i šareni, ukrašeni sa draguljima i perjem. Kako učesnici tako i publika uživaju u plesanju na paradi uz zvuke soca, rege i denshall muzike.
Web Sajt: www.bacchanaljamaica.com/

Kalendar dogadjaja na Jamajci možete videti na linku: www.visitjamaica.com